Barnet


Alle undersøgelser udføres af en psykolog, læge eller sygeplejerske, som alle har erfaringer med børn og unge. Barnet vil blive undersøgt med forskellige psykologiske tests, opgaver, interviews og spørgeskemaer, hvoraf nogle af dem foregår på en computer. Der vil også være en undersøgelse af barnets kropslige færdigheder (hop, balance osv.), og barnet skal også se en virtual reality film. Barnet vil blive spurgt til fx humør, søvn og psykisk trivsel. De fleste børn synes, at det er rigtig sjovt at være med. Vi laver ingen undersøgelser, som barnet ikke vil være med til.

Blodprøve: Vi vil meget gerne tage en blodprøve på barnet, hvis barnet vil være med til det. Barnet får Emla-plaster (’tryllecreme’, som bedøver huden) på inden, og blodprøven tages i albuebøjningen af en erfaren laborant.

Hjernescanning: Vi vil også meget gerne tage et scanningsbillede af barnets hjerne – en såkaldt MR-scanning. Dette er vigtigt for, at undersøgelsen kan bidrage med mere præcis viden om hjernens udvikling hos 11-årige børn. Scanningen foregår ved, at barnet ligger stille i en scanner i ca. 1 time. Scanningen er ikke farlig og indeholder ingen stråling, og barnet vil blive grundigt forberedt inden scanningen.

  • Scanning, Aarhus: Hvis barnet skal scannes i Aarhus, skal barnet kun have foretaget en MR-scanning, som beskrevet ovenfor. Fra barnet ankommer, til barnet er blevet scannet, vil der gå  ca. 1½ time, og barnet får et biografgavekort som tak for hjælpen. Scanningen udføres af de fire VIA 11 i Aarhus, som I kan se billeder af under fanebladet “Hvem er vi – Aarhus”.
  • Scanning, Hvidovre: Hvis barnet skal scannes på Hvidovre hospital, vil barnet udover MR-scanningen også få lavet en EEG-undersøgelse. Scanningsdagen vil her i alt tage ca. 4-5 timer inkl. pauser, hvor barnet vil blive tilbudt mad og snacks. Hvis I klikker hér, kan I se en plan for, hvordan scanningsdagen på Hvidovre hospital kommer til at foregå. Når dagen er ovre, vil barnet få et certifikat samt et gavekort på 250 kr. Ved MR-scanningen vil I møde Line, Ayna og Christian, mens Anna vil udføre EEG-undersøgelsen. I kan se billeder af dem under fanebladet “Hvem er vi – Hvidovre”.